Optometrie

Voor een uitgebreide controle van de gezondheid van uw ogen hoeft u niet meteen naar een oogarts toe. Dit onderzoek wordt ook uitgevoerd door een optometrist.


Een optometrist is een specialist op het gebied van de gezondheid van het oog. Hij werkt in het ziekenhuis en ook in sommige optiekzaken. Bij ’t Brillehuus is een optometrist aanwezig.


Optometrisch onderzoek bij ’t Brillehuus

Een uitgebreide controle begint altijd met een volledige oogmeting en oogdrukmeting, dit is uiteraard gratis. Daarna kijken we of er aanleiding is voor een uitgebreider onderzoek. Komen er oogaandoeningen in uw familie voor, of heeft u bijvoorbeeld een hoge oogdruk of klachten met
zien die kunnen duiden op een oogaandoening? Zo ja, dan plannen we een afspraak bij onze optometrist voor een uitgebreid vervolgonderzoek.
 
Zo’n vervolgonderzoek bestaat onder andere uit een glaucoomtest, een diabetescontrole, het onderzoeken van het netvlies, onderzoek naar staar en een droge ogentest. Daarnaast kan de optometrist een OCT scan maken.

Meer info: klik hier

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze oogzorg of contactlenzen? U kunt hier uw gegevens achterlaten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. 

  Uw voornaam

  Uw achternaam

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Ik wil graag meer informatie over:

  Opmerkingen