OCT SCAN

Er zijn veel oogaandoeningen die de gezondheid van uw ogen kunnen aantasten, zonder dat u daar in eerste instantie iets van merkt. Dit kunnen we voor zijn, door regelmatig uw ogen te controleren op eventuele aandoeningen d.m.v. een OCT scan.


Bij ’t Brillehuus hebben we alle apparatuur in huis om deze controles uit te voeren. We werken zelf met een speciale scan, namelijk de OCT scan. Dat is een apparaat dat voornamelijk door oogartsen wordt gebruikt. In Nederland beschikt maar een beperkt aantal opticiens over dit apparaat, en ’t Brillehuus is er één van.


Met de OCT scan maken we als het ware een foto van de binnenkant van het oog. Zo krijgen we een goed beeld van alle lagen van het netvlies en kunnen we eventuele oogaandoeningen vroegtijdig constateren.

 
Mensen boven de 40 jaar en Diabetes patiënten hebben een groter risico op eventuele oogaandoeningen. We adviseren hen dan ook de gezondheid van hun ogen 1 keer per jaar te laten controleren.
 
Wij hebben een optometrist in huis die de OCT scan kan beoordelen. Hij bespreekt de diagnose met u. Indien nodig zal hij u meteen doorverwijzen naar uw huisarts en oogarts om de eventuele oogaandoening zo snel mogelijk te behandelen.
 
Het maken van een OCT scan inclusief uitgebreide gratis oogmeting en oogdrukmeting duurt ongeveer een half uur en kost 25,-.
Meer info: klik hier

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze oogzorg of contactlenzen? U kunt hier uw gegevens achterlaten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. 

  Uw voornaam

  Uw achternaam

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Ik wil graag meer informatie over:

  Opmerkingen