Contactlenzen

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten in maten. Misschien kent u de traditionele harde contactlenzen of zachte maandlenzen wel. Daarnaast zijn er  ook daglenzen, multifocale lenzen  en meer specialistische lenzen zoals nachtlenzen en medische lenzen.

 

Zowel in Tolkamer als in Didam hebben wij een uitgebreide contactlenspraktijk. In beide winkels meten we alle soorten lenzen aan. U wordt geholpen door gediplomeerde contactlensspecialisten. Zij hebben veel ervaring met het aanpassen van lenzen en gebruiken deze ervaring om van iedere aanpassing een succes te maken. Ze willen hun kennis altijd up to date houden en volgen daarom regelmatig nascholing.

 

De aanpassing

We beginnen altijd met een uitgebreide oogmeting. We bepalen de sterkte en gezichtsscherpte van uw ogen. Vervolgens gaan we kijken naar de conditie van het oog. Dit doen we doormiddel van verschillende onderzoeken naar de cornea, het hoornvlies.

 

Cornea topografie

We maken een topografisch beeld van het hoornvlies. Met dit beeld krijgen we meer informatie over de oppervlakte van het hoornvlies. Net zoals bijvoorbeeld een landschapskaart iets laat zien over heuvels, bergen, golven op het water etc. We kunnen onder andere zien hoe de bolling van het hoornvlies is. Deze informatie gebruiken we bij het kiezen van de lenzen, zodat ze een goede passing hebben.

 

Spleetlamponderzoek

Het spleetlamponderzoek wordt uitgevoerd met een microscoop. Er wordt een smalle, felle lichtstraal gebruikt waarmee de contactlensspecialist het voorste deel van uw oog bekijkt. Omdat de microscoop het beeld vergroot, kan de specialist alle details goed zien. Hij krijgt onder andere een goed beeld van de traanfilm (het vocht op uw oog). Het is belangrijk om te weten hoe  de kwaliteit  van het vocht is. Bij een wat droger oog zal de specialist kiezen voor een ander type lens dan bij een wat vochtiger oog bijvoorbeeld.

 

Wensen en mogelijkheden

Door de onderzoeken weten we aan welke technische specificaties de lenzen moeten voldoen. Vervolgens gaan we kijken waar de lenzen voor u aan moeten voldoen. Wilt u een harde lens of juist zachte lenzen. Elke dag een nieuwe lens, of één lens voor de hele maand. Samen met u kijken we welke optie het beste bij u past.

 

Proeflenzen

Als we samen hebben bepaald welke lenzen voor u het meest geschikt zijn, bestellen we (in de meeste gevallen) proeflenzen voor u. Deze test u een week of twee uit. Daarna komt u bij ons terug om uw bevindingen te delen. Bevallen de lenzen goed dan gaan we de definitieve lenzen voor u bestellen. Kan er nog iets verbeterd worden? Dan proberen we een andere proeflens uit.

Gaat u harde lenzen of nachtlenzen dragen dan bestellen we meteen de definitieve lens. U krijgt hem uiteraard wel eerst op proef mee.

 

Na de aanpassing

Elk half jaar krijgt u een oproep voor een uitgebreide controle. We controleren dan de gezondheid van het hoornvlies. En we kijken of de sterkte van de lenzen nog goed is.

De halfjaarlijkse controle is erg belangrijk. Door de sterkte en gezondheid van uw ogen goed in de gaten te houden, kunnen we veranderingen op tijd signaleren. Zo kunnen we problemen in de toekomst voorkomen. Vaak zijn het veranderingen die u zelf in eerste instantie helemaal niet merkt, maar waar u wel heel veel last van kunt krijgen als er niet op ingespeeld wordt.

 

Contactlenzen bij kinderen

Lenzen zijn ook voor kinderen een prima alternatief voor een bril. Er is geen leeftijdsgrens waar een kind aan moet voldoen om contactlenzen te kunnen dragen. Een belangrijke voorwaarde voor het succesvol lenzen dragen is dat uw kind gemotiveerd is. Het inzetten, uithalen en zeker ook het onderhouden van de lenzen vraagt veel discipline. Dit geldt natuurlijk voor alle lenzendragers, dus ook voor volwassenen.

contactlenzen
Meer info: klik hier

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze oogzorg of contactlenzen? U kunt hier uw gegevens achterlaten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Uw voornaam

  Uw achternaam

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Ik wil graag meer informatie over:

  Opmerkingen