Macula Degeneratie

Een van de meest voorkomende oogaandoeningen is macula degeneratie, oftewel MD, is een oogaandoening waardoor de gezichtsscherpte sterk afneemt. Vaak wordt het omschreven als “slijtage” aan het netvlies.

De aandoening bevindt zich in het middelste deel van het netvlies. Dit noemen we de gele vlek, oftewel de Macula. De gele vlek zorgt voor het centrale zicht èn voor het zien van kleuren en fijne details.

De klachten die op kunnen treden bij MD zijn;

 • Minder goed zien of wazig zien
 • Een vlek zien in het midden van het gezichtsveld
 • Een vervorming van het beeld


Herkent u de klachten die op kunnen treden bij MD? Onze optometrist, een specialist op het gebied van de gezondheid van ogen, kan uw ogen onderzoeken.  Met behulp van een OCT scan kan hij de binnenkant van uw oog bekijken en zo uw netvlies onderzoeken. Indien nodig kan hij u doorverwijzen naar een oogarts. Meer informatie over de OCT scan.

Een onderzoek bij onze optometrist duurt ongeveer een half uur en kost 40,- inclusief een tweede controle.  Een OCT scan kost 25,-.

Meer info: klik hier

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze oogzorg of contactlenzen? U kunt hier uw gegevens achterlaten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Uw voornaam

  Uw achternaam

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Ik wil graag meer informatie over:

  Opmerkingen