Glaucoom

Glaucoom is een aandoening waarbij de oogzenuw aangetast wordt. De oogzenuw zorgt ervoor dat de beelden die we zien naar de hersenen gestuurd worden. Wanneer de oogzenuw is aangetast, zien we vaak blinde vlekken in het gezichtsveld.

Bij glaucoom is de oogdruk verhoogd. Dit komt doordat het vocht dat het oog aanmaakt, oftewel het kamerwater, niet goed wordt afgevoerd. Door de hoge druk kan de oogzenuw beschadigen en ontstaat er een storing tussen het netvlies en de hersenen.

Deze storing kan leiden tot de volgende klachten:

 • Kokerzien, alsof u door een zwarte tunnel kijkt
 • Kokerzien, alsof u door een wazige tunnel kijkt
 • Zwarte vlekken zien in het beeld
 • Wazige stukken zien in het beeld
 • Het ontbreken van delen van het beeld


Het verraderlijke aan glaucoom is het sluipende karakter. In het beginstadium zijn er nauwelijks klachten, terwijl de oogzenuw al wel wordt aangetast.

Het is heel belangrijk om uw oogdruk regelmatig te controleren, zeker wanneer u boven de  40 jaar bent.

Onze optometrist kan met behulp van een OCT scan de binnenkant van uw oog bekijken en zo ook uw oogzenuw onderzoeken. Indien nodig kan hij u doorverwijzen naar een oogarts.

Een onderzoek bij onze optometrist duurt ongeveer een half uur en kost 40,- inclusief een tweede controle.  Een OCT scan kost 25,-.

Meer info: klik hier

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze oogzorg of contactlenzen? U kunt hier uw gegevens achterlaten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Uw voornaam

  Uw achternaam

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Ik wil graag meer informatie over:

  Opmerkingen