Nachtlens zet Nederland op zijn kop

nachtlens

Een contactlens die je niet overdag draagt, maar juist ’s nachts… klopt dat wel? Ja zeker klopt dat! Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is absoluut waar.

Het is eigenlijk de omgekeerde wereld. Waar je eerst ’s ochtends je lenzen in zette om goed te kunnen zien, doe je ze nu ’s ochtends juist uit. Dreamlite nachtlenzen zijn lenzen die de sterkte van je ogen aanpassen terwijl je slaapt. Je merkt hier helemaal niets van. Het effect van de lenzen houdt de hele dag aan, waardoor je de hele dag scherp ziet zonder lenzen. Klinkt ideaal toch? Dat denken wel meer Nederlanders, want wij hebben gemiddeld de meeste nachtlensdragers van Europa.

Hoe dan?
Dreamlite nachtlenzen zijn op maat gemaakte, vormstabiele (harde) lenzen. Gewone lenzen draag je overdag om je oogfout (je sterkte) te corrigeren. Nachtlenzen doen dit juist ‘s nachts.

Hoe dan? Het klinkt natuurlijk best gek, lenzen die je ’s nachts in doet om overdag (zonder lenzen) scherp te zien. Je kunt de nachtlens het beste vergelijken met een beugel. De lenzen zijn zo ontworpen dat ze een lichte druk op het hoornvlies geven. Hierdoor verandert de vorm van het hoornvlies en daarmee verandert ook de sterkte. Zo corrigeert de lens tijdens de nacht de oogfout zodat er geen correctie nodig is. Met andere woorden, zodat je overdag geen bril of lenzen nodig hebt.

Voor wie?
Nachtlenzen zijn speciaal ontworpen voor mensen met een min-sterkte. Zij zien veraf niet scherp, maar dichtbij wel. Dit noemen we ook wel bijziendheid of myopie. Het bereik van de Dreamlite nachtlenzen gaat van -0,75 tot -5,00. De meeste mensen met bijziendheid vallen binnen dit bereik. Nachtlenzen kunnen ook cilinders corrigeren, tot een cilindersterkte van -2,50

Waarom eigenlijk?
Waarom zijn nachtlenzen zo razend populair onder de Nederlanders? Omdat nachtlenzen perfect aansluiten bij onze tijdgeest. We willen alles uit het leven halen, werken, sporten, hobby’s, uitgaan etc. En daarbij willen we ons niet laten beperken door een bril of lenzen. Nachtlenzen bieden hier de uitkomst. Je draagt ze ’s nachts en merkt hier verder helemaal niets van.

Waar koop je nachtlenzen?
Nachtlenzen zijn echt specialistisch maatwerk. Je koopt deze lenzen dan ook niet bij de drogist op de hoek. De lenzen moeten aangemeten worden door een gediplomeerde contactlensspecialist. ’t Brillehuus heeft een uitgebreide contactlenspraktijk en heeft ruime ervaring met het aanpassen van nachtlenzen.

nachtlens

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.